Skidkläder för barn

Dela

Alltfler barnfamiljen har upptäckt tjusningen i att åka iväg på en skidresa, så om du och din familj också har gjort det bör du se till att även barnen har vettiga skidkläder med sig på resan.

Grundläggande skidkläder för barn

När det gäller grundutrustningen skiljer sig skidkläderna inte alls åt mellan vuxna och barn. Precis som för vuxna bör barnen ha:

  • Underställ. Understället är om möjligt ännu viktigare för barn än för vuxna eftersom barnen måste skyddas ordentligt från kyla.
  • Mellanlager. Även om du skippar mellanlagret för att du inte är så frusen av dig bör dina barn i alla fall ha det.
  • Förstärkningsplagg, mössa och handskar. Förstärkningsplagg är mycket viktiga utifall ni skulle drabbas av en köldknäpp eller ett oväder. Barn är mycket känsligare för sådant än vad vuxna är. Se också till att ha med minst två uppsättningar av mössor och vantar till barnen eftersom barn tenderar att tappa bort sina mössor och vantar, det har i alla fall vi på skidklader.nu erfarenhet av.

Speciella skidkläder för barn

  • Rånarluva. En så kallad ”rånarluva” är oumbärlig för små barn eftersom den inte bara skyddar hjässan och öronen utan även halsen, pannan och hakan mot kyla. En rånarluva är ett måste för alla yngre barn.
  • Reflexväst. En reflexväst är också guld värd för barn. Den gör att dina barn syns tydligt i skidbacken, vilket är viktigt om de åker skidor på egen hand eller traskar iväg ut i skidbacken utan att du lägger märke till det.