Plagg av skidkläder

Dela

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

1 0
2 0
  • Kvalitativa skidkläder
  • Årets e-handlare 2016
1 0
  • Skidtillbehör med kvalité
  • Fri frakt
1 0
  • Upp till 30% rabatt just nu
  • Prisgaranti & fria byten

Underställ

Underställ är viktigare än många tror. Om du inte har ett bra underställ kommer du inte att bli varm nog eller bli alldeles för svettig och då spelar det ingen roll hur bra dina övriga skidkläder är. Understället bör vara kroppsnära, kännas bekvämt och bestå av material som andas bra, material som till exempel merinull.

Mellanlager

När man talar om mellanlager brukar man oftast syfta på fleecetröjor, med det finns frusna skidåkare som även kompletterar med ett par fleecebyxor. När du ska köpa ett mellanlager måste du tänka på att du beställer en storlek som även rymmer ditt underställ.

Ytterplagg (skidjackor och skidbyxor)

De vanligaste ytterplaggen för skidåkning är skaljacka och skalbyxor. Skalplagg har inget foder utan skyddar endast mot väder och vind, men eftersom du även använder underställ och mellanlager kommer du ändå inte att frysa. Fodrade ytterplagg andas sämre än skalplagg och kan bli på tok för varma, men om du vill använda din skidjacka till vardags kan det vara bäst att köpa en fodrad skidjacka. Om du vill ha ett ytterplagg som andas bättre än ett skalplagg kan du skaffa en softshelljacka, men tänk på att softshelljackan inte avvisar vatten lika bra som ett skalplagg gör.

Förstärkningsplagg

Om du är ute på ett riktigt skidäventyr i alperna eller i fjällen finns det risk för att du överraskas av extrem kyla eller busväder. Då är det utmärkt att ha med sig ett förstärkningsplagg som till exempel en vindtät jacka som är tunt fodrad.

Mössa och handskar

Naturligvis behöver du även en bra skidmössa som både värmer och andas och ett par riktigt bra skidhandskar som ger dig ett bra grepp om stavarna och som är vattenavisande.